הבלוג שלנו

אחסון בענן vs. גיבוי בענן – מה בעצם ההבדל?

ישנן הרבה סיבות טובות לשמור עותקים של קבצי המחשב שלך בענן. ישנן גם הרבה פתרונות מצוינים שיאפשרו לכם לעשות זאת. עם זאת, בחירת הכלי הלא נכון לצרכי העסק שלך בסופו של דבר זה קצת כמו לנסות להתאים יתד מרובע לחור עגול.

הבנת ההבדל המדויק בין שתי הטכנולוגיות המבלבלות הללו לבין מה שכל אחת יכולה לתרום בשביל העסק שלך היא הצעד הראשון הקריטי למציאת אחסון הענן הטוב ביותר או כלי הגיבוי המקוון הטוב ביותר לצרכים המדויקים שלך.

אז מה זה בעצם ענן ?

המונח “הענן” עצמו הוא מילת באז שיווקית כמו ז’רגון טכני שנטבע באמצע שנות ה -90 (ככל הנראה) על ידי מנהלי נטסקייפ שחלמו על עתיד ללא גבול (זוכרים את נטסקייפ?). במקרה זה, ענן מתייחס לתוכנה הפועלת ברשת שרתים מרוחקת, בניגוד לשרת מקומי בארגון.

ישנם עננים פרטיים, המשמשים חברה או משק בית בודד ועננים ציבוריים, הנמכרים בדרך כלל כשירות. עם זאת, עננים פרטיים וציבוריים כאחד מאפשרים לך לגשת לאותם משאבים ומידע מכל מחשב שמורשה לעשות כן.

במאמר זה, אנו הולכים לעזור לך כבעל עסק לקבל את הידע הנכון לבחירת הפתרון המתאים לעסק שלך.

לפני שנצלול מה שונה, בואו נדבר על הענן.

בכל הקשור לתוכנות ענן ציבוריות, ישנם סוגים רבים ושונים של שירותים שעובדים כיום בתצורת ענן, החל מיישומי דואר אלקטרוני כמו Gmail , Office 365 וכלה ליישומי חשבונאות שונים. בנוסף אחסון בענן וגיבוי מקוון הם שני סוגים כאלה של שירות. אחסון בענן וגם גיבוי מקוון עובדים על ידי אירוח קבצים בענן ומאפשרים לך לגשת לקבצים אלה ממכשירים שונים, כולל מחשבים וסמארטפונים, כל עוד המכשירים האלה מחוברים לאינטרנט.

אמנם התשתית עשויה להיות דומה, אולם ההתנהגות הכללית של אחסון בענן וגיבוי מקוון מבדילה אותם ומעניקה להם מטרות מאוד שונות.

השיתוף והאחסון בענן:

Sync, קיצור של סנכרון מכשירים, היא תכונה לאחסון בענן המאפשרת לך לערוך קובץ במכשיר אחד ולקבל את העריכות הללו במכשיר אחר בזמן אמת. הרעיון נזקף לזכותו של דרו יוסטון, מייסד דרופבוקס, שטוען כי זאת לאחר שהבין בנסיעת אוטובוס בין ניו יורק לבוסטון שהוא השאיר את כונן ה- USB שלו מאחור.

המנגנון הבסיסי העומד מאחורי התפיסה של דרו יוסטון, והמנגנון הבסיסי בו משתמשים רוב שירותי אחסון הענן המציעים סנכרון עד היום, הוא “תיקיית סנכרון”. תיקיית סנכרון היא תיקיה שנראית ומתנהגת די כמו כל תיקיה אחרת בכונן הקשיח שלך. , פרט לקבצים שהונחו בתיקיה זו מאוחסנים שניהם בכונן ובענן.

לכל מכשיר שמותקן שירות האחסון על פני כל המכשירים המחוברים לשטח האחסון בענן שלך. הענן הוא המתווך, ומעביר לאחרים עדכונים שנעשו במחשב.

שיתוף קבצים מתייחס ליכולת לאפשר לאחרים להציג, לערוך או להוריד קבצים שהעלית לשטח האחסון בענן שלך. כמה שירותי אחסון בענן גם מאפשרים לאחרים לשמור קבצים משלהם בשטח האחסון בענן שלך. מה שמסכן גם כן את העסק שלך בהדבקה מצד לקוח של החברה או אדם שקיבל שיתוף לחומר.

גיבוי בענן ומאפייניו:

המטרה החיונית של אחסון ענן היא להשלים את הכונן הקשיח; המטרה החיונית של הגיבוי המקוון היא לשכפל אותו. גיבוי ענן היא מערכת סגורה כאשר אין סנכרון קבוע בין צד הלקוח לצד השרת. כל יום מתבצע גיבוי לענן ועותק שלם של המידע שלך נמצא בענן באופן מאובטח.

אם נאמר זאת בדרך אחרת, גיבוי מקוון עוסק בהתאוששות מאסון. שיטפון, שריפות, אובדן, גניבה ווירוס כופר – ישנן יותר מדי דרכים שניתן לאבד את הנתונים שלך לפני שהכונן הקשיח בהכרח יגיע לסוף תוחלת החיים שלו.

ללא גיבוי מקוון, בהנחה שהכונן הקשיח שלך עדיין ברשותך, אתה יכול לשלם על שחזור מידע, אולי מאות דולרים כדי לנסות ולשחזר חלק מהנתונים שלך.

גיבוי ענן הוא האפשרות הטובה יותר. רוב הכלים הללו פועלים ברציפות כדי להבטיח שכפול קבצים בענן כמעט ברגע שהם נוצרים או השתנו. אם אתה מעדיף, רוב השירותים מאפשרים לך גם להגדיר גיבויים מתוזמנים כך שהגיבוי שלך יכול לפעול בלילה, כאשר התהליך יותר מתאים למשאבי מערכת.

לפתרונות אחסון בענן אין יכולות תזמון, אך הסיבה המשמעותית יותר שהם לא ממש מתאימים לגיבוי הכונן הקשיח הם גם לא שומרים על מבנה מערכת הקבצים שלך מכיוון שבסופו של דבר אתה צריך להכניס את המידע שלך לתיקיית סנכרון.

לסיכום:

חשוב להבין את ההבדלים שדוברו בין אחסון בענן לבין גיבוי ענן.

אנו מקווים שעשינו לכם קצת סדר בין שני השירותים הללו.

ההמלצה שלנו – אם המידע שלכם חשוב לכם ואתם רוצים לשמור אותו אז גיבוי ענן הוא הפתרון בשבילכם

לקבלת שיחת יעוץ על פתרונות גיבוי ענן מקצועיים מוזמנים להשאיר לנו פרטים.